4 tips om aan de slag te gaan met Car Wrap Designs

Geschreven door:

Nettl Support User

Gepubliceerd op:

09 november 2021
Car Wrapp Designs

Wil jij je bedrijfsidentiteit laten zien op je auto? Vraag je je af hoe je dat op de beste manier kunt doen? Denk dan vooral ook eens aan het laten wrappen van je auto! Zo kun je op een leuke, opvallende manier je bedrijf laten zien. Hieronder staan 4 tips om aan de slag te gaan met Car Wrap Designs.

Zorg voor een goed sjabloon

Voordat überhaupt begonnen kan worden met het ontwerpen van een mooie, duidelijke Car Wrap zal eerst een nauwkeurig sjabloon opgesteld moeten worden. Als je geen sjabloon hebt van je auto, dan kun je deze kopen op sites met autoblauwdruksjablonen. Als je het design wil laten drukken, stuur dan vooral ook foto’s van je auto mee van hoge kwaliteit en laat weten om welk model auto het gaat. Geef ook door of er bepaalde onregelmatigheden zijn op het oppervlak van de auto die misschien anders kunnen zijn dan het sjabloon dat je hebt gevonden.

Zorg voor inspiratie/maak een moodboard

Heb je eerder een tof design gezien dat je heel erg aanspreekt? Sla dit dan op in een moodboard. Verzamel alle designs (en eventuele foto’s) die je wil gaan gebruiken in je eigen design zodat je je droomdesign kunt (laten) ontwerpen! Als je foto’s wil gebruiken, hou er dan rekening mee dat dit echt foto’s moeten zijn van goede kwaliteit. Misschien heb je zelfs meer budget nodig voor stockfoto’s, want foto’s van mindere kwaliteit komen niet mooi tot hun recht op een Car Wrap.

Het is het beste om je Car Wrap Designs simpel te houden. Met een gecompliceerd design kunnen mensen die snel langs je heen rijden misschien niet zien waar je bedrijf voor staat, waardoor ze minder snel contact zullen opnemen. Zorg er voor dat de boodschap die je over wil brengen binnen enkele seconden kan worden gelezen.

Maak het ontwerp van je Car Wrapp Design

Nu je inspiratie hebt opgedaan is het tijd om het echte Design te gaan ontwerpen. Je kunt het ontwerp natuurlijk ook altijd laten maken door iemand, mocht je hier geen tijd voor hebben. Een ontwerp voor een Car Wrap zal echt op moeten vallen, dus wees niet bang om gebruik te maken van felle kleuren zodat iedereen die je design ziet er ook echt op let. Laat Haas Reklame je inspireren.

Dat je design op moet vallen betekend niet dat het vol moet staan met verschillende afbeeldingen en kleuren. Als je op zoek bent naar de meest effectieve manier om reclame te maken met je Car Wrap Design, kies dan voor een kleurrijk en dynamisch ontwerp. Een ontwerp hoort eenvoudig en duidelijk te zijn, zodat het belangrijkste duidelijk naar voren komt: je boodschap. Daarover gesproken:

Maak je merk en de boodschap van je merk het belangrijkste van je design

In tegenstelling tot reclame die je maakt met bijvoorbeeld flyers, waar de kijker meer tijd heeft om de boodschap tot zich te nemen, moet een wrap voor je auto in een oogopslag duidelijk zijn. Zorg er dus voor dat je merk en de boodschap onmiddellijk begrepen kunnen worden. Maak geen gebruik van lange zinnen, of dubbelzinnige grappen, maar zorg voor een duidelijke boodschap.

Wat het beste werkt voor je design:

  • Laat de identiteit van je merk duidelijk zien;
  • Zorg voor een website, of een link naar social media;
  • Zet een telefoonnummer neer;
  • In sommige gevallen werkt een kort bericht over je bedrijf ook goed. Hou dit echter wel kort, anders komen we weer terug bij het eerder genoemde punt: mensen zien je auto vaak maar een hele korte tijd en hebben niet genoeg tijd om alles te kunnen lezen.