Bedrijfskleding en de Belastingdienst

Geschreven door:

Leon de Haas

Gepubliceerd op:

29 juni 2021
Dual Beveiligingen

Hoewel het voor geen enkele ondernemer fijn is om te maken te moeten hebben met belastingen die afgedragen moeten worden, biedt het ondernemerschap ook fiscale voordelen. Zo kunnen bepaalde zakelijke uitgaven die u doet aftrekbaar zijn. Als startende ondernemer is het lastig om alle ins en outs te weten over het belasting afdragen en belasting terug kunnen krijgen. Zelfs de doorgewinterde ondernemer heeft hier nog moeite mee. Wilt u bij ons  uw bedrijfskleding laten bedrukken of werkkleding aanschaffen zonder bedrukking, dan wijzen we u graag even op de fiscale mogelijkheden, maar ook op de voorwaarden die de Belastingdienst stelt.

Belastingdienst

Kan ik werkkleding dat ik ook privé draag vergoed krijgen?

Heeft u een abonnement afgesloten op bepaalde vakliteratuur, dan zijn de kosten hiervoor 100% aftrekbaar. Hetzelfde geldt voor zakelijke telefoongesprekken die u thuis voert. Ook werkkleding kan 100% aftrekbaar zijn. Het is dus niet in alle gevallen zo dat u standaard de werkkleding vergoed krijgt.

Kleding die alleen privé gedragen wordt valt niet onder de noemer werkkleding. Gaat u dus naar de bruiloft van een zakelijke vriend en wilt u hier flitsend verschijnen, dan zult u deze kleding helaas gewoon uit uw eigen portemonnee moeten betalen.
Werkt u in kleding die u zowel op het werk als privé draagt, dan vindt de Belastingdienst nog steeds dat het onder privékleding valt. Ook in dit geval wordt de kleding dan dus niet vergoed.

Is uw bedrukte bedrijfskleding belasting aftrekbaar?

Aan het onderstaande schema kunt u heel gemakkelijk zien of uw bedrukte bedrijfskleding belasting aftrekbaar is.

Belastingdienst overzicht

 

 Wat bedoeld de Belastingdienst met werkkleding.

Wat wordt er dan wel precies onder werkkleding verstaan? De Belastingdienst is hier duidelijk over en verbindt hieraan verschillende voorwaarden. Als er tenminste aan één van de onderstaande voorwaarden is voldaan, dan komt de werkkleding in aanmerking voor vergoeding. Het maakt hierbij overigens niet uit of u de werkkleding zelf koopt of huurt. De kleding:

  • heeft de uiterlijke kenmerken die horen bij echte werkkleding. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld een uniform, overall, stofjas of laboratoriumjas.
  • dient te beschikken over een beeldmerk ofwel een bedrijfslogo van uw onderneming. Het beeldmerk moet voldoen aan een bepaalde grootte. Wanneer het beeldmerk een oppervlakte heeft van minstens 70 cm2, dan komt het in aanmerking voor teruggave. Goed te weten is dat dit de totale afmeting betreft. U kunt gerust meerdere logo’s laten aanbrengen, mits het in z’n totaliteit maar voldoet aan de minimum maat.
  • Mag niet mee worden genomen naar huis en blijft dus op het bedrijf achter
  • Dient te voldoen aan de eisen die de Arbowet eraan verbindt

Speciale werkkleding die dient om de veiligheid van de werknemer te waarborgen is een voorbeeld van een Arbo voorziening. Hiervoor is een Arbo plan nodig, waaronder een risico-inventarisatie en –evaluatie valt. Het gaat hierbij trouwens niet alleen om de kleding zelf, maar ook bijbehorende accessoires zoals een veiligheidsbril, zonnebril of veiligheidsschoenen. In al deze bovenstaande gevallen is de kans erg groot dat u de werkkleding uitsluitend voor bedrijfsmatige doeleinden zult gebruiken.

Bestel bij ons en maak gebruik van uw fiscale voordeel

Bij  ons krijgt u standaard al te maken met onze laagste prijs garantie. Dat lager nog lager kan dat blijkt dus wel. Voldoet de aan te schaffen bedrijfskleding aan de eisen die gelden voor werkkleding, dan komt deze dus in aanmerking voor vergoeding. U kunt gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen of ons gewoon even bellen voor persoonlijk contact.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Site” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]