Jouw website is de opvallende naald in de hooiberg

Geschreven door:

Marjan de Haas

Gepubliceerd op:

17 november 2020
Website Roks streekwinkel

Wist je dat er wereldwijd ruim 1,24 miljard websites zijn? Het lijkt haast een onmogelijke klus om in dat gigantische aanbod gevonden te worden. Toch is dat mogelijk. Haas Reklame maakt jouw website zichtbaar én vindbaar. We leggen je graag uit hoe dat werkt.

Haas Reklame ontwerpt op maat gemaakte, professionele websites. Geen enkel bedrijf is immers gelijk. We laten jouw website meegroeien met je bedrijf en met je wensen. De websites bieden we aan volgens het wereldwijde Nettl-concept, met meer dan 60 ontwikkelaars. Elke website komt volledig tot zijn recht op een computer, tablet en mobiele telefoon. Dat is geen overbodige luxe, aangezien meer dan de helft van alle sites via een smartphone wordt bekeken.

Zichtbaar op het World Wide Web

Met een mooie, professionele website ben je er echter nog niet. Hoe zorg je ervoor dat jouw site opvalt onder de 1,24 miljard concurrenten. Het ‘toverwoord’ is SEO, oftewel Search Engine Optimization. In het Nederlands hebben we het over zoekmachineoptimalisatie. Dat betekent: de website zo verbeteren dat de zoekmachine, zoals Google, hem beter kan lezen en zo de waarde goed kan inschatten. Twee dingen zijn daarbij belangrijk: relevantie en autoriteit.

Hoe relevant is jouw informatie?

Het is zaak om de zoekmachine te overtuigen dat de inhoud van jouw website goed genoeg en relevant is. Het ontwerpen van een technisch goede en eenvoudige website helpt zoekmachines enorm bij het vergroten van je online vindbaarheid. Vergeet daarbij vooral de bezoekers niet. Het is net zo belangrijk dat de informatie voor hen relevant en bruikbaar is. In vaktermen wordt dit ‘on-page SEO’ genoemd.

Hoe betrouwbaar is je website?

Het vertrouwen dat zoekmachines in jouw website hebben speelt eveneens een grote rol. Deze ‘autoriteit’ bepaalt mede hoe hoog jouw website weergegeven wordt in het overzicht. Hoe vaker anderen naar je website en content linken, hoe betrouwbaarder je voor Google en consorten bent. In vakjargon wordt dit bestempeld als ‘off-page SEO’. Zowel ‘on-page’ als ‘off-page’ SEO vereisen continu aandacht om optimaal te functioneren.

Roks Streekwinkel

Haas Reklame denkt graag met je mee om online je zichtbaarheid te vergroten. Of het nu gaat om een eenvoudige, informatieve website, een compleet aangeklede webshop of een site die gekoppeld is aan een boekingssysteem. Kijk bijvoorbeeld eens naar de site die wij hebben gecreëerd voor Roks Streekwinkel: www.roksstreekwinkel.nl/kerstpakketten