5 redenen waarom je zou moeten investeren in een professioneel logo-ontwerp voor jouw bedrijf

Geschreven door:

Leon de Haas

Gepubliceerd op:

28 juni 2021
Car Wrapp Designs

Het logo van je bedrijf zorgt ervoor dat je klanten je herkennen, helpt ze om een mening te vormen over de mensen die werken bij je bedrijf en zorgt ervoor dat je klanten weet welke producten je levert. Het is een symbool van herkenning van je merk en dus is het heel belangrijk om te investeren in je logo.

De keuze om een professioneel logo-ontwerp te laten maken voor je bedrijf heeft verschillende voordelen voor (kleine) bedrijven. Er zijn ontzettend veel kleine bedrijven die een slecht logo hebben. De reden hiervoor is voornamelijk dat ze geen geld willen investeren in een professioneel logo-ontwerp. Veel kleine bedrijven gebruiken goedkope of zelfs gratis sjablonen om maar geen kosten te hoeven maken voor een logo-ontwerp. Maar waarom zou je eigenlijk investeren in een professioneel logo-ontwerp voor je bedrijf?

Laat een goede eerste indruk achter

Potentiële klanten zullen sneller zaken doen met bedrijven die een logo hebben wat uitstraalt wie ze zijn en wat ze doen. Misschien denk je dat jij degene bent die de eerste indruk maakt, maar als je logo mensen niet aanspreekt zul je die mensen misschien niet eens te zien krijgen. Tegenwoordig zullen mensen sneller kijken naar je online profiel en als ze daarvan overtuigd zijn zullen ze contact opnemen voor een eventuele offerte.

Je logo is de eerste afbeelding van branding die mensen zien, het is overal zichtbaar. Het staat op je visitekaartje, op je brochures en natuurlijk op de website die voor iedereen zichtbaar is. Als je logo mensen niet aanspreekt zullen ze niet lang blijven kijken.

Bouw vertrouwen op bij je klanten

Het starten van een nieuw bedrijf kan een hele uitdaging zijn. Voordat klanten je producten of diensten proberen beoordelen ze eerst het uiterlijk van je bedrijf. Ze beoordelen wat je laat zien naar de buitenwereld. Merken die een professioneel logo-ontwerp als onderdeel van hun identiteit hebben zullen direct vertrouwen opwekken. Met een goed logo kun je mensen die nog niets weten van je bedrijf inspireren om interesse te tonen in je producten of diensten.

Het meest effectieve logo is erg afhankelijk van de branche waarin je bedrijf zich bevindt. Om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten is het dus heel belangrijk om te weten wat werkt voor jouw producten of services. Daarom is het essentieel om een professioneel logo-ontwerp te laten maken, iemand die dagelijks logo’s maakt weet precies welke kleuren en vormen passen bij de branche waarin jouw bedrijf zit.

Laat je logo opvallen in de massa

Start je een bedrijf, dan wil je dat je opvalt tussen alle anderen. Stel dat je websites wil gaan ontwerpen, dan wil je dat je opvalt als mensen gaan zoeken naar iemand die hun website kan bouwen. Hiervoor is je logo erg handig. Als je een uniek logo laat maken dan kunnen hier dingen in naar voren komen die kenmerkend zijn voor jouw bedrijf.

Maak reclame op verschillende platformen

Afgezien van alle andere punten krijg je bij een professioneel logo-ontwerp alle bestanden in verschillende formaten. Hiermee kun je op verschillende platformen je logo gebruiken. Je hebt dan een juist formaat voor je website, maar je kunt bijvoorbeeld ook een banner maken op je bedrijfs Facebook.

Zorg voor een persoonlijk tintje

Als je een goed logo hebt dan zullen je klanten weten waar je merk over gaat. Het helpt je bedrijf om naar de buitenwereld te laten weten welke boodschap je wil vertellen. Het logo van je bedrijf zou alle ingewikkelde details van jouw motivaties kunnen laten zien.

Dit is natuurlijk iets wat je niet zomaar kunt maken: je hebt iemand nodig die dit doet voor de kost. Iemand die weet waar wat past in het logo zelf. Als je iemand een professioneel logo-ontwerp laat maken, dan steken ze hun hart en ziel in het maken van jouw logo. Als gevolg hiervan laat het gemaakte logo zien dat er veel werk in gestoken is, wat je niet zult krijgen met een gratis logo generator.