Zonwering brengt verkoeling

Geschreven door:

Leon de Haas

Gepubliceerd op:

03 juni 2021
Man Cleaning the Window

Haas Reklame brengt verkoeling in kantoor
J2 Moerdijk

“Dankzij folie op de ramen is de temperatuur aangenaam”

Buiten kwam het kwik niet boven de -5 graden, maar in het kantoor van J2 Moerdijk aan de Eerste Kruisweg in Fijnaart was het 26 graden. “We zaten noodgedwongen met de ramen open”, blikt directeur John van Est terug op de afgelopen winter. Raamfolie van het merk Solar, deskundig aangebracht door Haas Reklame, bracht uitkomst. “Nu wordt het niet warmer dan 22 graden. Dat is veel prettiger werken. De folie is vrijwel onzichtbaar, we kunnen nog steeds van het prachtige uitzicht genieten.”

John is samen met Jaap Looij eigenaar en oprichter van J2 Moerdijk. “Na jarenlang samen bij een installateur te hebben gewerkt, zijn we in 2003 voor onszelf begonnen. Wij maken berekeningen, tekeningen, ontwerpen, calculaties en bestekken voor installateurs op werktuigbouwkundig gebied. Dat varieert van riolering, hemelwaterafvoer, waterinstallaties, verwarmingsinstallaties met warmtepompen tot luchtbehandeling en koeling. Daarnaast controleren we ook calculaties. Ons werk is dus heel divers”, legt John uit.

Een kachel die naar binnen straalt

Tot dit jaar was J2 Moerdijk gevestigd in Klundert. “Ik woon zelf in Fijnaart en wilde hier graag ons kantoor hebben. De kans deed zich voor om deze ruimte aan de Eerste Kruisweg te huren en die hebben we aangegrepen. We hebben het kantoor naar onze eigen smaak ingericht en zitten hier prima. Alleen die warmte”, vervolgt John. Het probleem is dat het gebouw, ook aan de zonkant, is voorzien van tripleglas. “Dit glas bestaat uit drie lagen. De derde laag versterkt de straling en werkt als een soort vergrootglas. Dat moet je dus niet toepassen als je direct zonlicht hebt. Ik heb van de winter de temperatuur aan de binnenkant van het raam gemeten en die gaf 39 graden aan, terwijl het buiten -5 was. De raampartij was een kachel die naar binnen stond te stralen.”

Het zijn echt vakmensen

Haas Reklame bracht uitkomst. “Leon de Haas kwam langs met diverse mogelijkheden, waarvan ik de waardes heb doorberekend. We kwamen uit op een folie van Solar met een zilveren coating. In een half dagje zat de folie op de ramen. Het zijn echt vakmensen, want je ziet geen belletje of bobbeltje. Sterker nog, als je naar buiten kijkt heb je niet eens het idee dat de ramen zijn voorzien van folie”, merkt John op. Hij is niet alleen enthousiast over de uitstekende service van Haas Reklame, maar ook over het eindresultaat. “Je merkt heel goed dat de zon wordt tegengehouden. Als ik nu meet, is de temperatuur aan de binnenkant van de ramen rond de 26 graden. En dat terwijl de zon nu veel sterker is dan in de winter. In de ruimte wordt het niet warmer dan 22 graden. Dat is echt veel prettiger werken. Heel fijn dat het probleem zo snel en deskundig is opgelost.”

Zonwerende folies

Zonlicht / UV straling die uw huis of kantoor binnen schijnt, zal binnen een mum van tijd het interieur zoals, etalage artikelen, meubels, gordijnen en vloerbedekking ernstig verkleuren.
De inwerking van zonlicht kan zeker na een aantal flink zonnige dagen lijden tot verkleuring. Met zonwerende folie op de binnen of buitenzijde van uw ramen zorgt u ervoor dat schadelijk zonlicht geen meer kans krijgt en er geen verkleuring meer zal plaatsvinden.

Product toepassingen architectural

Een van de meest gestelde vragen welke wij ontvangen is of het product geschikt is voor binnen- of buitenmontage. En uiteraard over welke eigenschappen het product beschikt. Klik hier voor een handig overzicht Product toepassingen_architectural dat u kan helpen de juiste folie te kiezen.

Foto ramen

 

 

 

Veiligheidsfolies

Haas Reklame heeft een groot assortiment aan Madico veiligheidsfolies. Deze folies worden toegepast om persoonlijk letsel en materiële schade te voorkomen.

De meeste bedrijven/verzekeringsmaatschappijen stellen bepaalde voorwaarden omtrent de veiligheid van objecten. De folies van Madico voldoen dan ook aan de onderstaande EN normen.

Foto schema veiligheids folie

 

 

 

Voedselindustrie

Elke ruit of spiegel in de omgeving van een voedingsmiddel productieproces vormt een risico. Glasbreuk heeft glassplinters of glasdeeltjes tot gevolg. En het is rampzalig voor de gezondheid als die in het product terecht zouden komen.

Haas Reklame adviseert om de CL400 folie toe te passen om glas splinterveilig te maken. Deze transparant heldere folie beschikt over de EN12600 norm en voldoet tevens aan de HACCP normering.

Graffiti Free

De Graffity Free 400 en 600 mill beschermt het glas niet alleen tegen graffiti maar ook tegen krassen. De folie kan zowel op glas als kunststof worden aangebracht en is transparant en helder van kleur. Bovendien heeft de folie ook een UV-werende functie.

De Graffity film, ook wel anti vandalisme film genoemd, wordt vaak toegepast op ramen van bussen, treinen, trams, metro’s en ook op etalages, deuren en vitrines. De lijmlaag van het folie is semi-permanent en dus is het folie gemakkelijk te vervangen. Bovendien is de film onderhoudsvrij en kunnen de ramen op normale wijze worden gereinigd.

 

Doorval beveiliging

De Madico CL400, CL600, CL700 en CL800 zijn zeer geschikt om toe te passen op bijvoorbeeld scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Het product voorkomt dat er glassplinters in het rond vliegen in geval van glasbreuk.

 

Inspiratie:

Wij kunnen met enthousiasme nog meer vertellen over glasfolies en/of raamfolies. Kijk op hier of neem contact met ons op 0168-4636233 of vul dit formulier in.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Site” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]